en kosmonaut i en rymdfarkost

livet är vackert och jag ler.

små fina ballader

Det känns väldigt konstigt att läsa gamla texter. Det känns som att jag ser mig själv i spegeln för sju månader sedan. Jag vågar inte riktigt läsa. Var meningen att något skulle läggas ut här, men nja inte idag.
Jag är lite rädd för helgen fast jag inte vet riktigt varför. Jag är också väldigt glad över att det snart är helg. Jag tror att det blir bra, till slut.
Jag ska vara redo för ett gammalt prov som jag ska göra på måndag och inte elda upp mina anteckningar. Jag kan inte låta bli att le lite åt det ändå, att jag eldade upp mina anteckningar alltså.
Idag träffade jag min pappa och tillbringande några timmar med honom. Jag vet att du läser det här och jag vill säga tack för att du är så klok. Tack för att du förstår mig. Tack för att du finns. Jag älskar dig.
Nu ska jag övergå i mitt filosofiska tänk och avsluta med att säga det som hände igår spelar ingen roll. För den tiden finns inte. Det är nu som vi ska leva. Framtiden finns inte heller. Vi måste lära oss att leva nu!

du är stark. Kom ihåg det. lova mig det!

Det som inte dödar det härdar. Det är sant, men inte så allvarligt. Idag har jag sett bevis på att mina humörsvängningar är dämpade och mer kontrollerade.
idag valde jag att skydda min integritet och mina personliga upplevelser, jag ville inte ljuga eller dela med mig av dem. Jag är nöjd med mitt val fast det kan ha kostat mig en upplevelse. Riktigt ärligt så är jag nöjd. Jag kan inte spela att allting är bra och att ingenting har hänt, liksom varför? Vem kommer bli lyckligare av det?
Idag har jag alltså lärt mig att det finns ingen mening med att ljuga vem man är, och jag kan nu kontrollera mitt humör fast jag skulle vilja skrika allt vad jag kan. Jag har inte hållit tillbaka några känslor utan utan jag har lärt mig att lugna ner mig och det kommer gynna mig i längden.

västerbron

Ett lugn har slagit sig till ro i min kropp. Det är en obeskrivlig känsla. En tacksamhet som jag är glad att jag har tränat mig till. Det ger resultat.
Jag kommer ihåg, det var nog för kanske två somrar sen. Det var sommarlov och klockan var över midnatt. En kär vän undrar om jag ska komma över på en kopp te. I sommarnatten åkte jag på min moped, och min känsla av att vara fri iväg. Natten igenom drack vi kopiösa mängder med te, vi avslutade den sista koppen på balkongen, i varsin solstol med en filt. Vi pratade om framtiden, vilka vi skulle vara om några år. Då såg jag mitt första stjärnfall.

Mitt första stjärnfall får mig att le


dina händer är fulla av blommor

Jag har förstått innebörden med morgondagen. Idag delar jag min kväll med Bon Iver.
Jag har kommit levande ur den här tisdagen. Jag har blivit omfamnad och tillsagd 'allting kommer bli bra, du är stark.' En kopp kaffe har lugnat mina nerver som nu sitter på insidan av min kropp.

jag är en vinnare

jag. bara. måste. dela. med. mig. av. den. här. underbara. låtlistan.
http://open.spotify.com/user/tobake75/playlist/68Ay4GCNEcLwAsyUauMOXB

endorfin är medicin

alltså. endorfiner. låt det aldrig ta slut.
om man kunde bli hög på något skulle det vara endorfiner. eller kicken man får av en bra låt, eller av att skratta tills tårarna rinner.

att välja

Idag är allting väldigt lättare sagt än gjort. Det känns väldigt absurt att jag sitter med gråten i halsen samtidigt som jag sneglar på boken Att välja glädje som ligger jämte mig. Det är motsägelsefullt och jobbigt. Det är sådana här dagar som jag önskar inte fanns. Sådana här dagar som jag förstår varför jag inte har orkat vara glad, när det inte finns så mycket att vara glad över.
Det är då, som jag är glad att jag har min vinnarinstinkt, jag ska inte förlora. Jag kommer inte förlora. Hade det varit en vanlig dag hade jag inte gjort något åt gråten i halsen, jag hade låtit den vara och den hade fyllt mitt hjärta med ett oändligt stort och kallt tomrum.
Nu, idag. När jag sitter på min stol i köket och dricker och kaffe ska jag (fast det känns som fan rent ut sagt) lista sex bra saker som jag är bra på
 1. även om det tar tid så erkänner jag alltid när jag har gjort fel
 2. jag är expert på svenska skådespelare
 3. jag är bra på att baka
 4. jag är bra på att äta mest tacos, är övertygad att jag skulle vinna en tacos-tävling
 5. jag kan nästan hela min buss tidtabell (måndag till fredags tabellen)
 6. jag kan duscha snabbt
Jag har aldrig trott att det här skulle bli enkelt. Därför tänker jag inte dölja det. Jag vet att dölja känslor ställer bara till det i längden, därför är jag ärlig. Det här skulle helt falla om jag skrev att allt var bra, när det inte är det. Det är detta som är meningen med det här, att jag ska se att jag klarar att resa mig när jag har ramlat.
DET ÄR SÅDANA HÄR DAGAR SOM JAG BARA INTE ORKAR FÖRSÖKA OCH BARA VILL SLÄNGA MIG I NÅGONS FAMNS SOM SÄGER ATT ALLTING KOMMER BLI BRA!!!
Ja, det kom rakt från hjärtat. Jag har läst någonstans att man inte ska somna osams med sig själv, därför vågar jag inte sluta skriva tills jag har lugnat ner mig och kan andas. Jag tycker väldigt mycket om Coldplays Fix you för att den är väldigt 'pure' jag är så insatt i det engelska språket att jag inte riktigt vet hur jag ska förklara, men ren och ärlig kanske? Den låten lyssnar jag på när jag ska resa mig upp, för att den slutar lyckligt utan att överdriva.
Du måste kunna älska dig själv för att älska andra. Det mesta ligger i det ja, jag har inte trott på det innan för ibland är det enklast att bestämma sina känslor.
Nu har jag skrivit på det här inlägget i säkert snart fyrtiofem minuter. Och ja, varav hälften har jag velat lägga mig under mitt täcke. Men jag har minskat mitt 'lägga-mig-under-täcket' beteendet från en hel dag, dagar till fyrtiofem minuter. Det om något är ett mirakel.
Jag kan kontrollera det här, jag känner ett lugn som jag inte har känt tidigare. JAG vet att jag kommer att fixa det här. Det är bara en fråga om tid. Jag är en definition av humörsvängning men jag vet om det, jag jobbar på det och jag ska kontrollera dem.
jag tycker att gula höstlöv är fint så nu ska jag gå ut och titta på dem. Det är en fin känsla.

NU

Det här inlägget känns som mitt allra första. Det känns oerhört konstigt att skriva subjektivt och inte om mig själv som i tredje person.
Som bäst när jag höll på att gråta mig igenom ännu en natt av ett slags meningslöshet och av ett par raka ord från en person som står mig nära insåg jag att jag inte, på väldigt lång tid har känt hur det känns att må bra, på riktigt. Det var då, någon gång i helgen som jag verkligen bestämde mig för att nu ska jag tillbaka!
Att jag skulle använda bloggen som hjälp är för att:
 • jag får ur mig mina känslor på ett lättande sätt när jag skriver.
 • jag ska själv se hur jag börjar komma tillbaka och se ett resultat.
 • mina underbara i min närhet ska få vara del av mitt arbete och kunna ge respons för jag vet att det är ett säkert kort när jag vill nå framsteg.
 • jag vill se hur mina melankoliska texter kan ta ett steg tillbaka och lämna plats för allt som gör mig lycklig, levande och glad!
Hm. ja, mycket av det här har jag redan skrivit för hand. Det finns ingen anledning till att feg-starta. Här listar jag fem bra saker som jag har gjort idag:
 1. Jag har sprungit längre än vad jag trodde att jag skulle klara
 2. Jag har tagit mig tid att läsa en bok som ska vara färdigläst till ett seminarie på torsdag
 3. Jag ringde en vän som sa att hon alltid blir på så bra humör när jag ringer
 4. Jag har börjat med att göra allt vad jag kan för att bryta dåliga mönster och för att må bra!
 5. Jag lånade ut min Ipod till min lillasyster
Nu ska jag sova, inte gråtandes utan glad och lugn för jag är på väg tillbaka!

men nu då?

alltså. att hålla en låg nivå när det skulle kunna brusa upp i någonting kaotiskt. att lära sig av sina misstag, det är inte alltid så dumt. hämnd är ljuv. ja, det är alldeles sant. ibland för ljuvt för att det ska räknas som hämnd. det kan övergå i besatthet. men allt är ju relativt.
att rycka på axlarna är en väldigt befriande känsla. speciellt om det kommer på reflex.
frustrerande att vara allsmäktig. hej liksom.

ingenting

sista gången. mycket är diffust och intetsägande men någonting är inte som det ska. någonting så fel att det skär genom luften så att det blir svårt att titta. Känslan av att vara alldeles hjälplös och sämst i världen. Längst ner i hierarkin.
Som ett rop på hjälpt, fast kodat. Ingen förstår. En längtan efter att vara skyddad, älskad och omtyckt.
sista gången och ingenting. första gången och allting. första gången och den sista gången.

stanna upp, och se dig alltid om

att få kniven i ryggen, när den sätter sig som hårdast. att veta att alla spelar ett spel. att veta att du går omkring med mina sorger och visar upp dom som ett pris.

game on

now. I am going in for the kill . I am doing it for a thrill.
and I hope in darkness.
never forget.
fucking bastard,
enjoy

det var snö, vit snö

människor är ett helvete. alla utom dom som är äkta. det kan man aldrig veta. finns förmodligen inte många. men några, dom är väldigt bra.
musik är något som är väldigt pålitligt. musiken kan inte gå bakom ryggen och göra skada. det är väldigt bra.
då är ju en konsert med en bästa vän det bästa som finns. ja det är det, och det blir det imorn.
Molly är inte som alla andra. Molly är ung. Molly känner sig som äldst i världen.
I en tornado av ingenting, finns Molly, fylld av frågor. En vanlig kväll när Molly sitter
uppe och försöker lösa gåtan med meningen med livet fylls hon av en enorm
hopplöshet. Molly är inte som alla andra, hon är lite säregen och konstig. Molly vill
bara finna ett lugn i sig själv. Att kunna landa. Ibland kan det som verkar så lätt vara
det svåraste som finns. Molly har varit på väg att falla ner ner ner ner ner. Innan det är
försent har Molly förstått att det inte kommer att tjäna någonting till och Molly jobbar sig
uppåt. Allting kan ändra sig på en sekund och det kan vara farligt. Det är då som Molly försöker
att fånga upp de stunderna och göra de extra stora. Molly är inte dum, Molly är bara rädd.

at daybreak

det finns dagar när allting bara faller faller och faller. det är sådana dagar som får oss alla att vilja lägga oss ner och aldrig mer gå upp.

just precis då, är det som man vill bli påmind om det som betyder någonting, det som får oss att orka lite till. kämpa lite till. bry oss lite mer om de som betyder något .

behind the reality

yeah. I am going in for the kill.
no, not that seriously. for sure. my love.

kryptiskt och kodat

allting är svart eller vitt. bra eller dåligt. fantastiskt eller ett helvete. dag eller natt. gott eller ont. sant eller falskt. dur eller moll. indierock eller technoelectro.
det är hatiskt.
jävligt jobbigt.
förjävligt.
när.
det.
inte.
vänder.
då.
är.
det.
hanterbart.
nåja.
lite.
då.

älskade

en flykt har gett ett nytt liv. jag trivs trivs trivs.

mycket tänkvärt

Musiken som gör under

Vilsna tonårssjälar, som är besvikna och missförstådda. Hur många av er sätter på en låt, som bara är er och sörjer till? Harmoniska tonårssjälar, som är lyckliga och levande. Hur många av er sätter på en låt som bara är er och skrattar till?

Jag gör det. Jag tror att många av er gör det också.

   Musiken finns lätt tillgänglig nuförtiden. Överallt hör vi den. På gator, på radion, på teven, på datorn och i verkligheten. Musiken är tillgänglig, det betyder att vi kan ta den till oss på ett enkelt sätt, och låta musiken bli en del av oss.

 

Ni vet alla hur det känns att ha en riktigt dålig dag. Ni vet när ingenting vill fungera. När hela världen är emot er. Så kommer det alltid vara. Det kommer alltid att finnas dagar när ni bara vill dra täcket över huvudet. DÅ, just i det ögonblicket när ni håller i täcket, då ska musiken rädda er. Musiken ska vara som ett stöd under alla motgångar. Att identifiera sig med musik, eller en låt är en härlig känsla. Det är då som det finns någon som förstår en, som sätter ord på tvivlet. För att kunna resa sig upp efter en dålig dag, kräver mycket så varför inte få stöd av något som alltid kommer vara en del av dig?

 

Ni vet alla hur det känns att ha världens bästa dag. Ni vet när allting vill fungera. När solen skiner, det är helg och det svåra provet på svensk grammatik gick över förväntan! Det är de dagarna och de känslorna som ni måste ta vara på. Spara era känslor och tanker med hjälp av en låt. Er glada känsla tillsammans med världens bästa låt är ett fantastiskt sätt att bevara känslan på. Ni kommer minnas låten och känslan, för en lång tid framöver. Låten är perfekt att plocka fram den där dagen som ni helst inte vill finnas. Bevara alla bra dagar med en bra låt, alla underbara stunder. För låten kommer alltid att vara en del av dig.

 

Jag är allt annat än gammal och klok. Under mina tre år på gymnasiet har jag lyckats upptäcka en underbar upptäckt. Nämligen hur musiken hjälper mig upp när jag mår dåligt, förstärker och förlänger mina lyckliga stunder, hur musiken bara är min och jag kan leva i frid i min egna lilla värld.

Detta vill jag dela med mig av till er. Det är ingen hemlighet att unga mår allt sämre och jag vill göra vad jag kan för att förhindra det, innan det är för sent.

Snälla ni, glöm inte att ta hand om varandra!

 

Vilsna tonårssjälar, jag vill att ni ska må bra. Jag hoppas att ni har lyssnat på vad jag har berättat och finner en slags frid i att bara vara ett med musiken. Jag delar med mig av ett citat ’ jag skulle unna mig att drömma hundra mil genom Europa’ Lars Winnerbäck featuring. Miss Li, Om du lämnade mig nu.

Den strofen betyder för mig att det är aldrig för sent om att drömma. Någon gång kommer drömmen att slå in, det är bara en fråga om tid. 


en snöstorm

allt det förbjudna som får mig att må så himla bra. det är underbart, och hemskt. 

vi väntar på ingenting

jag orkar inte. suddar. vill skriva. det fastnar. 

RSS 2.0