I know a girl with a golden touch

Istället ska jag skriva några rader om en av de finaste människorna på jorden, Sara.
Sara är inte bara oändligt vacker, hon har en vilja som ingen annan. En målvedheten som kommer ta henne hur långt som helst. Sara är en av de som jag håller närmast. För att hon är äkta, sann och ärlig. Det är bara en fråga om tid innan hon är ute på sitt livs äventyr. När vi inte längre kommer att sitta på alla håltimmar i skolan och förbereda inför fredagen, veckans tv-kväll. Vi kommer inte sitta tillsammans och prata om mat, i timmar. Jag är inte orolig för Sara. Jag är övertygad om att hon kan bli vad som helst. Hon klarar vad som helst!
Dessutom är hon min största inspirationskälla och förebild. Vårt sista år tillsammans ska vi fotografera, ta vara på och minnas. Avståndet kommer aldrig att spela någon roll, för minnena är alltid fler.
Om några år, kollar vi på våra fotografier, ler och minns. Avståndet spelar då ingen roll för då är vi tillsammans.like a poem

Jag kan inte låta bli att hata dig en aning. Hata är ett starkt ord, ja. Men det väger upp med alla de som jag älskar. På fredag ska jag dansa hela natten, jag är odödligt vacker.

en decemberdröm

Det är söndagnatt. Jag är ganska dödstrött. Jag har haft en fantastisk helg. Är så söt att man nästan svimmar, men vem är jag? Flertal konserter inbokade och livet leker. indeed honey.

stå alldeles stilla och se

Frågan är hur länge jag orkar stå ut med att stå vid sidan om och titta på. Observera när du lever på. När jag inte alls finns kvar längre. Tvingar mig själv varje dag att inte känna. Hittils vet jag inte om jag har lyckats. Har inte bågat känna efter.

dra åt helvete

Somliga dagar passar sig inte för vackert utformande texter om livets gåtfullhet. Så därför:
alldeles för lite sömn. en jävla förkylning som drar ner min prestationsförmåga och min sociala kompetens. alldeles för svårt englska prov. alldeles för dåligt 2nd Draft of Report. Sammanbrott i skolan, varför prestera när det aldrig får resultat. Screw you. Bultande huvudvärk och en hel dag framför mig med människor. Fan, vad jag älskar livet. tackar bon iver och arctic monkeys för min bästa support. w h a t  s o  e v e r


vill du bli en ung pappa?

att sakta brytas ner till det som människan består av, atomer.

ju mer tiden går, desto mer försvinner.
tills det inte är någonting kvar.

varför fanns det ingen där.
varför inte ens jag själv.

det förflutna går inte att göra någonting åt.
framtiden har inga gränser, du har alla möjligheter.

alla möjligheter att lyckas.
alla möjligheter att leva.

att sakta byggas av det som människan består av, atomer.

ju mer tiden går, desto mer byggs upp.
tills du är helt hel.


Kollade tillbaka i mitt arkiv. Det här var mitt första inlägg. I maj. Funderar lite på vad jag gjorde i maj. Vet inte riktigt. Vet inte om det spelar någon roll. Eller. Fy fan. Maj var inte roligt. Tur det är november. Några månader klokare.siffror och tal en nolla i mängden

En fasansfull irritation över min familj. Det är kanske så det är, men ändå påminns jag av känslan av att vara malplacerad. Deras vision om kärnfamiljen, mysiga hemmakvällar och en skämtsam ton. Min verklighet av att vara ensam, utekvällar och en aggressiv jargong. Det är sannerligen inte lätt att vara del av någonting. En rädsla för framtiden, om att bli världens sämsta partner. En introvert ensamvarg som avskyr gemytlig gemenskap. En trygghet i att veta hur jag inte är. Eller kanske vem jag inte är. Eller är det bara en tonårings revolution? Min, bara min möjlighet att bryta mig ur det präktiga familjelivet. Deras förhoppning att jag kommer förstå en dag, hur underbart familjelivet är, hur jag kommer vilja ha det på samma sätt. Jaså, det säger du? Varför skulle jag?
Jag är ledsen, Mamma. Jag kan inte bli som dig. Du skulle bli allt annat än lycklig. Så länge hjärtat vill slå älskar jag dig.

phoenix phörmedlar phranska phörälskelser

Ljummet kaffe är äckligt. Tur att Pete Doherty är bakgrundsbild på min mobil. Kul att Pete spelar i Malmö den femte december. Tråkigt att en biljett nästan kostar tusen kronor. Alltså, ungefär lika mycket som jag kan få en hel helg i Köpenhamn för. Lite ovärt. Kan då lika gärna sitta på mitt rum och röka så mycket att röken etsar sig fast i själen. Hej dramatik. Det är onsdag. Vilket betyder att det snart är helg. Helgen tillbringar jag med mina finaste vänner. På lite olika ställen. Det påminner mig om att vi får diskutera sommarens festivaler. Innan vi alla ska ut på olika ställen i världen. Jag saknar PL 08. Jag vet att vart jag än kommer befinna mig om ett år. Så hur mycket än vill ut ut ut ut ut ut ut ut så finns det inget som kommer att kännas så mycket som att inte få den dagliga dosen av de vackraste människorna i världen. Då till exempel är det lättare att inte känna. Eller att inte fästa sig vid människor. Jag fullkomligt hatar farväl. Det är en bitter balansgång mellan att följa sitt hjärta, känna och ta smällen eller bara förbereda sig för framtiden. Och aldrig känna något jobbigt.

Jag firade för inte så längesen ett år ihop med min MacBook. Ett år av, ja, väldigt mycket.

När natt och dag till slut är ett. När mörkret är lika tryggt som främmande.
När saknaden är lika stor som hatet. När fötterna är på jorden men samtidigt
högt uppe i det blå.

se i mina ögon och minns dagarna med mig

Det är en sen måndagkväll och hon har fortfarande inte pluggat så mycket som hon borde. Eller städat. Eller duschat. Men hon har hållt mina drömmar vid liv. Hon har lyssnat på flera melodier och flera texter. Hon har förklarat för sina vänner att hon älskar dom. Att hon aldrig tänker släppa dom. Att de är de finaste som finns. Hon har börjat göra sig klar för att så småningom lämna landet. Ge fan i småstadsskiten. Hon kommer att lyckas.


håll i dom vad som än händer

miljoner låttexter. miljoner melodier. lika många artister. En vis man sa till mig. Nej det gjorde han nog inte för jag kan inte komma ihåg vad det var. Förmodligen inget viktigt. Jag har funderat på att lösenordsskydda min blogg, ett tag. För att jag är lite skör just nu. Och rädd, för att dela med mig av mig själv som sedan kommer göra mer skada än nytta. Lite rädd för att förlora de som står mig närmast. Hur som helst, inget lösenordsskydd än, men tankarna går runt det. Tyvärr. Men det är sanningen. Och jag är ärlig. Kanske är det oblans med mina hormoner, får se om det vill bli bättre om några dagar.

tiden läker alla sår

en bra helg. ja. godnatt.

fruktansvärt vacker fredag i slutet av november

äntligen helg. tur att den här veckan är över. det är nog bland det värsta jag har varit med om. försovit mig alla dagar. svenskaprov. kultur och idéhistoria prov. bygga monter. stå i monter. vara trevlig i monter. svenska muntligt nationella. pratade om romantiska filmer som krossar våra hjärtan och pete doherty. svenska nationella skriftliga i fem timmar. fram och tillbaka till borås. jag har gjort sönder två porslinsgrejer. plockat upp kartong efter min hund och blivit jätteblöt när det har regnat. idag pratade jag med min pappa. jag ska hälsa på honom imorgon tror jag. trevligt. jag älskar min pappa. alltså. pratade med min linnea idag. ja, linnea. hon var irriterad på att folk inte nämner namn. fick mig en tankeställare. varför inte? egentligen. därför fick flickan med sina barfota fötter i mitt rum, ett namn. linnea. eller ja. hon har hetat det i hela sitt liv. men ja. hursomhelst. det är inte så att jag har döpt henne. åh. heja mina utläggningar. nu ska jag fira min fredag.

lilla blå

kaffe. kaffe. kaffe. rostade mackor. med honung och ost. varma kanelbullar. te. bönor.
en av de finaste människor jag vet. hemma hos mig. i mitt hus. på mitt golv. utan strumpor. väldligt mycket färg. väldigt mycket känslor.
jag är trött på min känsliga hårbotten. imorgon ska jag skriva i fem timmar. det här kan jag ta hem!

nej

undrar idag varför ingenting kan få gå lite bra för en gångsskull. och huvudvärk. tack jävla gud.

liv

ler. lär. lever. längtar.

bara en vanlig söndag i ett vanligt land

Extremt dålig uppdatering. Ja. Men jag har inte riktigt haft tid. Jag drunknar i skolarbete och hoppas varje dag att det ska ligga en enkel biljett till andra sidan jordklotet på mitt nattduksbord när jag vaknar. Tyvärr, ingen biljett än. Men den som väntar på något gott..

min fina fina fina fina vän

once a failure always a retard. Sjunger Johnossi i låten summerbreeze. Det är inte sant. Bara för att jag har misslyckats en gång betyder det inte att jag alltid gör det. Det säger faktist ingenting. Det är någonting som jag tycker alla borde ha i bakhuvudet. Att ingenting varar för evigt. Då skulle inte jag vara vid liv idag, till exempel. Jag skulle inte heller ha träffat mina nu, närmaste vänner. Ja, ska väl kanske inte ljuga om att jag träffat på riktiga skitstövlar också. Hur som helst. Dom kan klara sig själva. Och mig stör det inte, nej inte det minsta. Idag har jag skrivit ett tal om starka band och negativt beroende. Jag tror dock att min filosofiska sida har tagit över lite så ska nog göra det lite mer konkret. Så att alla vanliga simpla, odjupa och banala människor förstår..

nej ingen skyldighet bara lite huvudvärk

ursäkta mig. jag tror att min huvudvärk som inte ger med sig efter tjugofyra timmar bidrar till min negativa framton. men, ja. Nu skulle det vara skönt att ha någon att skylla på. Lite sömn. En kort dag i skolan. Och jag är förmodligen i form. all kärlek.

skyldigheten

Jag skulle vilja ha någon att skylla allting på. Någon att skrika på. Någon som ser att det inte är bra. Ibland är det skönt när världen är liten som en såpbubbla. Det finns inte så mycket att bry sig om då.
Ensam och stå på egna ben. En vilja av att lägga sig ner.

åh nej

hatar huvudvärk. jag är trött. jag har en miljon saker att göra. jag orkar inte släppa fram mina känslor. dom finns inte. jag vill sova. nu. godnatt.

tack ska du ha

En helg i ett annat land. I Köpenhamn. Med en vän som är otrolig. Resan var otrolig. En lördagkväll på hotellet. Med väldigt mycket Lucky Strike och Somersby. Avslutade helgen med en fantastisk konsert. På onsdag är det dags för en till, tror jag. Idag klarade jag av mitt matteprov.
Förändrat. Ingenting finns kvar. all kärlek.

äntligen

Jag har inte tid att skriva. Inatt börjar mitt och min väns äventur till ett annat land. hejdå!


en sorts bekännelse

Vad jag hatar att känna känslan men Jag då? Speciellt när den bara dyker på utan anledning. och sköljer in över kroppen som en kukong och inte tänker spricka.
Jag ska istället gå omkring med att undra vem som glömde mig. Det är ingen känsla som jag kan trycka bort för jag vet att den finns. Senast idag pratade jag med min psykolog om att vilja ha bekräftelse. Att bekräftelsebehoven är så stora att jag skulle vara för krävande att ha och göra med i en relation. Det finns ingen som skulle orka berätta för mig hur fin jag är.
Vi reflekterade sedan, tillsammans hur jag har blivit säkrare i mig själv. Att jag numera hinner tänka igenom mina beslut och inte bara handla efter känsla.

Jag har lyckats finna ett litet inre lugn i mig själv. Att tro på mig själv. Att inte komma fram i livet på andra som får stödja mig och hjälpa mig att komma framåt.
Jag börjar klara mig själv nu. Ändå kom en känsla av att vara bortglömd, bortvald och ensam. Det är en sådan bekant känsla. Nästan att jag skulle vilja säga att den är som en del av mig. Jag vet att det låter sorgligt. Dessutom känner jag mig otrolig schizofren när jag försöker skriva så att ni får ett hum om vad som rör sig i mitt huvud. Jag vet inte om jag lyckas men jag försöker. Ibland tror jag att det får räcka. Med att försöka.

Ikväll lyssnar jag på Bon Iver - Skinny Love och finner mig i att livet inte är enkelt.

När allting kommer omkring så är jag inte ensam egentligen. Jag har världens finaste vänner. Jag har en underbar familj. En underbar hund. Det hjälper att tänka så. Tomhetskänslan finns kvar men jag kan hantera den.

Nu är det snart helg och den ska jag tillbringa med mina bästa vänner. På lördag ska jag förhoppningsvis få vara lite galen. Tack fina ni, som är ungefär tre fyra stycken som läser. Att jag får berätta för er. Hoppas ni vet att det är ni som hjälper mig att gå framåt. Att jag vågar erkänna att motgångarna ibland får mig att vilja låsa in mig, men att det är värt att kämpa. Tack. Och vet ni. Nu har jag nästan lyckats bearbeta min tomhet, ännu mer. Nu har den krympt, från att från början varit så stor att jag nästan började gråta tills nu när den är så liten att jag nästan ler.


när klockan har blivit lite för mycket

Klockan är fyra och det har redan börjat bli mörkt ute. En snabb promenad mitt i när alla människor har slutat sina jobb. En och en annan väntar på bussen. Några sitter insjukna i sina tankar. Några delar sin onsdageftermiddag med någon. En springer med flera kassar och försöker hinna med allting innan det är försent. En annan släpar fötterna efter sig och vill få tiden att gå. Mörkret kryper närmare inpå och har nästan fastnat på insidan av jackan. Ett lyckorus går genom kroppen när jag tänker tillbaka på min tisdagkväll när jag har abstinens efter dig! Är jag galen dyker upp på datorskärmen. Nej, ingen är galen. Det finns däremot någon som känner sig lycklig.


lyckan

Det är onsdag. Det är en fin onsdag. Det är den fjärde november.

Min pappa

Jag pratade precis med min pappa i telefon. Jag kom på att det var ett tag sen. Nu har det i och för sig han som ringde mig. Men som pappa sa Jag tänkte på dig, och kom på att då ringer jag dig istället. Eftersom jag vet att min pappa läser den här och på något sätt vakar över mig så tänkte jag skriva några rader om honom.

Min pappa är en underbar människa. Ja, det är han verkligen. Han må vara tankspridd, stressad, urusel på att komma i tid, komma ihåg namn och födelsedagar. MEN hallå. Är det verkligen så viktigt, egentligen? Jag menar, det säger ju ingenting om hur min pappa är som människa. Som en medmänniska. Jag har inte träffat många som är som min pappa. Som ställer upp för andra till ett hundra procent. Jag vet ingen som är så ärlig som min pappa. Okej, det är kanske inte alltid det roligaste att höra men jag vet att det är sant. Det första jag tänker på när jag funderar över minnen tillsammans med min pappa är när han tappade en persika i kaffet. En halv sekund senare var det kaffe i hela köket. Eller när jag och min lillebror fick tårta till frukost.
Hur som helst. Min pappa är bäst. Till och med när han sitter sönder min säng.

tack för att du är du

Haha. Idag fick två stycken frisörer slå sina kloka huvuden ihop för att i mitt hår inte skulle bli oranget. Ja, man kan hantera sin ilska, ensamhet och besvikelse på olika sätt. Jag färgade mitt hår, morotsrött. Det är väldigt roligt såhär i efterhand. Nu är det brunt, jag gillar det! Det är roligt med förändring dessutom är det annars bara att lägga i slingor lite längre fram. Det finns ingenting som inte går att ordna.

Jag såg till min bedrövelse att min kära vän inte hinner blogga. USCH! Skolan borde inte få ta så mycket tid. Jag hade själv tänkt skicka in lite noveller till någonting som jag läste i tidningen. Kommer jag hinna med det? Förmodligen inte.

Idag blev jag också spådd i tarotkort. Du sa till någon som brukde bestämma över dig att du inte går med på det  längre. Sedan dess har ni ingen kontakt. Det var i mitt närmaste förflutna, typ barndomen. Den strofen har satt sig. Det ligger liksom och gnager inombords. Tids nog kommer jag nog på hur det ligger till. Tiden löser det mesta.

Idag har vi kommit igång med projektarbetet. BRA! Jag är nästan klar med min religionsinlämning. BRA! Jag har satt ett datum för ett resterande prov. BRA! Ibland är jag jävligt BRA! ändå.

ibland känns det som om allting blir lite för mycket för att orka stå ut med

måndagsångest. ja. imorn är det tisdag, typ tisdagsångest med. det är lika hemskt. blä. menmen. snart är det ju onsdag och då är det snart helg. och då ska jag på konsert. OCH plugga inför matteprov som jag inte har börjat på. tror knappt jag har räknat det som jag  borde ha gjort. usch! men det är ändå en vecka dit. men ändå. skitsamma. Just idag. För snart ska jag kolla på TV, ni vet sådana där program som är jävligt meningslösa, men avkopplande. Det gillar jag, speciellt idag. Imorgon ska jag till frisören och bli snygg(are) i håret. YEAH YEAH YEAH!

välkommen hem luc robataille

Idag har jag fått en fling för Bad Cash Quartet. Jag går omkring i jävligt random kläder. Lyssnar på Mando Diaos nya. Samt kikar på deras film. wooooooooooooooooho.

dom hade mycket att säga

Idag fyller min älskade mamma år. Hon har fått skivor av mig. Min mamma är rolig som har en 'totally crush' på Martin Stenmarck. Men hon håller på att upptäcka mannen, L a r s  W i n n e r b ä c k. wooho. Igår var det apropå L a r s, dags för konsert. det var magiskt. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Om det var för att jag lyssnade på mannen som sätter ord på alla känslor tillsammans med mina fina fina fina vänner som jag vet vänder och vrider på livet för att se var betydelsen finns. Eller om det var för att L a r s spelade så många bra låtar, blandade. Eller för att vi stod längst fram. Kanske alltihop. Det var alltihop. Konserter får mig alltid att ladda lite extra. Jag känner att jag klarar lite mer. Jag känner att det finns någon som förstår mig, som alltid går med mig. Kanske lite som att tro på Gud. Tanken slog mig igår att på konserter samlas flera hundra personer som har en sak gemensamt. Det är en lite sällsynt tanke. En kväll med bra musik, världens finaste flickor ger tillsammans en tro på att allting kommer gå bra. Jag sitter dessutom med en ny hårfärg. Det är väldigt wierd. Men roligt. Om några dagar kommer det bli riktigt bra. Jag ska nog inte hålla på att leka amatör-frisör.

Det är dessutom sista dagen på lovet idag. Jag har hur mycket som helst att ta tag i. Men det kommer. Jag ska. Men inte riktigt nu. Nu ska jag fortsätta att läsa min Madonna Biografi, ta en dusch, dricka kaffe och pyssla om min lilla ängel, hund, Axel.

RSS 2.0